Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

måndag 8 november 2010

Leilas äppel- och kanelmuffins med crumble


Så mycket som jag tycker om Leila och hennes program funkar inte alltid hennes recept för mig. I vissa recept tycker jag att mängder av vissa ingredienser är helt tokiga ( ex hela 9 citroner i hennes citronpaj eller 1,5 dl maizena i vanilkräm).

MEN de här muffinsarna är supergoda. Äpple, kanel och smuldeg, mmmm. Mycket gott och mycket svenskt!

Leilas recept:


Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.





2 kommentarer:

  1. Anmäl dig gärna till min veckans blogg och missa inte de underbara tävlingarna i menyn! =)
    Där är bla en tävling om muffinsformar!

    http://www.lillagroda.se

    SvaraRadera
  2. Dom ser riktigt goda ut!
    Du har väl inte missat  Bakbloggskartan
    Kram Karin

    SvaraRadera