Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

onsdag 27 juli 2011

En godis -"tårta"
Länge har jag velat göra en sådan "tårta" (som inte är en riktig tårta utan är en frigolit "dummy" som man dekorerar med godis för att ge bort i present till någon)!
Men just den tårtan blev till lite av en slump och utan några som helst förberedelser. Min son skulle sova över hos en kompis och vi fick veta i sista stund att det var kompisens födelsedag just den dagen. Och även om han inte skulle ha något kalas just den dagen så skulle Alexander ha någon present med sig i alla fall. Som tur var så hade vi en massa godis hemma och en hel frigolit-skiva som jag snabbt fick skura i tre runda "tårtor" i olika storlekar, slå in dem i presentpapper, klistra en massa mumsiga grejer på tillsammans med barnen och så vips var vår present klar på 20 minuter.
Barnen tyckte det var jättekul att "baka" den här "tårtan" och nu vill de göra fler :))


6 kommentarer:

 1. Nej men vilken rolig grej. Passar bra på barnkalas :)

  SvaraRadera
 2. viken fantastiskt rolig idé, och så snygg den blev!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig ide =) Tårtan blev ju jättefin. Är förvånad över att du kan ha så mycket godis liggandes hemma om du har barn ;)

  SvaraRadera
 4. Tack, tjejer! Jag tycker själv att det är en fantastiskt rolig idé och man kan göra jättefina tårtor. Om ni googlar på candy cake i bilderna så kan ni se vad man kan göra.
  Milli, vi brukar alltid ha lördagsgodis över och så varje lördag blir det nya godispåsar som farfar/farmor eller vår granne köper till barnen. Så vi har ett helt förråd med godis som ligger och väntar på nästa lördag eller så tills en sådan tårta ska göras :))

  SvaraRadera
 5. Vilken läcker tårta. Den hade helt klart gått hem hos mig, godisgris som jag är. :-)

  SvaraRadera
 6. Hehe denna skulle min bror älska:D

  SvaraRadera