Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

lördag 8 oktober 2011

Marsipan-pirater och en skattkista

Jag modellerar mer och mer i marsipan nuförtiden. Fördelarna framför sugarpaste tycker jag är följande
1. Gott. Godare än sugarpaste i alla fall.
2. Slipper kladda med vatten och limma fast detaljerna. Man trycker bara detaljerna mot varandra så fastnar de.
3. Håller formen jättebra ( i alla fall den jag köper hos Strössel och annat) men blir inte stenhård (som exempelvis modelleringsmassa eller gumpaste och liknande)
4. Ytan torkar något men insidan förblir mjuk

Här kommer marsipan-piraterna som jag modellerade till en pojke som fyller år och ska ha pirat-tema på sitt kalas. Önskemålet var lite snällare utseende på piraterna och jag hoppas att de här ser tillräckligt snälla ut :)) Visst, saknar de lite tänder här och där men ni vet, hårda piratlivet, vitaminbrist och så. Inga farliga vapen är med i alla fall utan helt oskyldiga pirat-tillbehör som en skattkista, guldpengar och en karta.

4 kommentarer:

 1. Jättefina och så detaljerade, imponerande! :)

  SvaraRadera
 2. De är bara så fina! Och lagom snälla, jo. :) Intressant att läsa dina marsipanfunderingar för jag gör också det mesta i marsipan nuförtiden (eller har nästan alltid gjort) och tycker precis som du på alla punkter. Bara i somras när det var varmt och fuktigt hade jag problem att få dekorationerna att torka, men det hade kanske gällt också om de varit gjorda i sugarpaste.

  SvaraRadera
 3. Vilka snygga (eller jag menar fula ;) ) pirater =) Har inte vågat mig på marsipan än mer än att kavla ut till dammsugarna och de är knappt jag lyckas med det hehe. Men hur fungerar de att göra stående figurer om de inte stelnar helt?

  SvaraRadera
 4. Tack, tjejer!

  Milli, jag har inte testat att göra stående figurer men marsipanen torkar faktiskt rätt bra så jag tror att det skulle funka att göra en enklare stående figur i marsipan.

  SvaraRadera