Länge har jag velat göra en topsy-turvy tårta ( en "sned" tårta) och nu har jag finally gjort en till min dotter Sofia som fyllde 9 år den 8 mars! Det var jättekul att göra denna tårta och inte så svårt som jag trodde. Det blev en mycket söt topsy-turvy tårta-på-tårta-med-en-cupcake-på toppen- tårta :))
gu så vacker den blev,man kan inte tro att de är din första topsy tårta.ursnyg,älskar att du lagt på gottesaker på tårtbrickan.kan inte låta bli och undra vad du hade för fyllning i
Tack, Simone! Jag blev själv glad att den blev så bra som den blev! I hade jag chokladkaka och chokladsmörkrämsfyllning som jag hittade i Jan Hedhs bok - den var baserad på kokt vaniljkräm, plus choklad, plus osaltat smör plus schweizisk maräng. I sådana tårtor är det bättre att ha stabilare fyllningar - som smörkräm eller ganache för det blir för mycket jobb med mousse eller andra mjuka fyllningar för man måste ju skära bort en del av tårtan för att den ska se sned ut och med smörkräm kan man vara säker på att ingenting kommer att glida ner.
Va det såg härlig ut, och du är bara så duktig. Hörde ni hade influensa. Inget kul. krya på er kramar
SvaraRaderaTack, Jeannette! Ja, influensa har härjat hemma hos oss men nu är det bättre, tack och lov.
SvaraRaderaÅh så fin den blev. Vilka fina macarons du har gjort också.
SvaraRaderaTack, Anette! Ja, macarons blev ganska bra denna gång!
SvaraRaderaOj vad fin den blev :)
SvaraRaderaHärligt rolig tårta! Hon måste ha blivit jätteglad!
SvaraRaderatackar, tackar!
SvaraRaderaJa, det blev hon!
Den är jättefin! Bra jobbat!
SvaraRaderatack, Sofia!
SvaraRaderaAmen du ÄR ju bara för duktig!! Superimponerad som vanligt!!
SvaraRaderaTack, Maria! Så roligt att få såna kommentarer:)) Man blir så glad! jag borde göra häftiga tårtor oftare:))
SvaraRaderagu så vacker den blev,man kan inte tro att de är din första topsy tårta.ursnyg,älskar att du lagt på gottesaker på tårtbrickan.kan inte låta bli och undra vad du hade för fyllning i
SvaraRaderaTack, Simone! Jag blev själv glad att den blev så bra som den blev! I hade jag chokladkaka och chokladsmörkrämsfyllning som jag hittade i Jan Hedhs bok - den var baserad på kokt vaniljkräm, plus choklad, plus osaltat smör plus schweizisk maräng. I sådana tårtor är det bättre att ha stabilare fyllningar - som smörkräm eller ganache för det blir för mycket jobb med mousse eller andra mjuka fyllningar för man måste ju skära bort en del av tårtan för att den ska se sned ut och med smörkräm kan man vara säker på att ingenting kommer att glida ner.
SvaraRaderaSå fin den blev!!!Ser härligt smaskig ut!!! Jag vill också göra en sån tårta....men inte haft tllfället än...men det kommer väl:)
SvaraRaderatack, Marie! Precis, jag väntade också länge men sedan när det var dags för min dotters kalas så tänkte jag passa på och göra en sån tårta
SvaraRaderaDu är helt grym!!
SvaraRadera