Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

torsdag 2 juni 2011

BroBizz och Öresundsbron


Jaha ja, nu var det dags att leka arkitekt.
En tjej som pendlar mellan Lund och Köpenhamn varje dag äntligen fick en BroBizz, alltså det magiska kortet som gör att du betalar halva priset för att åka över den tjusiga Öresundsbron. Och detta ville hon fira med en tårta!

Det var inte lätt men så kul speciellt när allting var klart och såg resultatet! Bron fick jag göra om flera gånger (överskattade lite mina arkitektförmågor när jag försökte få bron att luta som den gör i verkligheten) .

Så här får ni en kärlekhistoria mellan Sverige och Danmark samtidigt som ni kan lära er någonting om skånsk arkitektur.En (nästan :)) exakt kopia på den lille havfrue


Turning Torso i Malmö och Lunds Domkyrkaoch havet vågade, vågade, vågade...

Mörk choklad och körsbär.

Enjoy!

6 kommentarer:

 1. WOW!! Vilka otroligt fina detaljer!
  Helt galet snygg tårta! :)

  SvaraRadera
 2. Men herregud!!! Du är ju helt otrolig, den är fantastisk. HUR lyckas man göra en sån fin bro??

  Marias Söta Saker
  sotasaker.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Maria,fråga inte mig :)) kan knappt tro själv att jag fixade bron och att den dessutom klarade sig på resan från Lund till Köpenhamn genom den riktiga Öresundsbron. Som sagt, fick jag göra om den två gånger för att den första gången försökte jag att göra den ännu mer lik den riktiga så att den skulle få en vinkel. Det funkade dock inte:)

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt! Visste inte heller att det fanns något sådant kort. Läge att tipsa bropendlande pojkvännen. (även om det verkar svårskaffat)

  SvaraRadera
 5. Är det det? Jag tror att det är bara att köpa det. Men jag är inte säker

  SvaraRadera
 6. Verkligen en cool tårta! Jättefina detaljer :) Kul att du verkligen lägger ner så mycket tid på en tårta. Tycker vanliga tårtor tar lång tid att göra hehe =)

  SvaraRadera