Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

onsdag 1 juni 2011

Ferrari California (vad det tänkt i alla fall)

Min man är 40 år!

Hade ingen idé vad jag skulle göra för tårta till honom. Allt kändes för tråkigt eller för vanligt. För att få lite inspiration började jag- som alltid- googla på tårtor till 40åringar och hittade den här tjusiga skapelsen. Höll på att skratta ihjäl mig men så mycket som jag gillar roliga tårtor så tyckte jag ändå att det här var väl... ja... lite för deppigt. Fast min man gillade den skarpt och sa, visst, jag vill ha en sån. Men jag ville göra en rolig tårta med en positiv twist på hans åldrande.

När han såg det här i kylskåpet (det gick inte att gömma den halvfärdiga tårtan för honom för vi har ju bara ett kylskåp)

så tyckte han inte att det såg ut som toa, haha. Skojade, förstås, han listade ut att det skulle bli en bil. MEN, han visste ju inte vad det skulle bli för bil och vem som skulle köra den så det blev en fin överraskning i alla fall.

Här kommer den färdiga versionen! (eller halvfärdiga, för jag orkade inte fixa och trixa med bakdelen så den blev helt tom, utan lampor eller nummerskylt). Men listig som jag är så fotade jag helt enkelt inte tårtan bakifrån !Jag använde Regalice-sugarpasten för första gången och den torkar alldeles för fort , så min tjusiga Ferrari fick en massa sprickor på sidorna när jag skulle forma den. Så Regalice passar inte till 3D tårtor, ska jag lägga på minnet till nästa gångLivet börjar efter 40!!! Grattis på födelsedagen, älskling!

6 kommentarer:

 1. Super SNYGG bil... kanon läckert.. vilket jobb :)

  Å du.. vilken rolig tårta.. skithusstolen :))

  SvaraRadera
 2. Tack! Det var faktiskt rätt krångligt att bygga bilen, är inte så teknisk. Men det liknar en bil i alla fall:)

  Visst var den rolig, toa-tårtan? Min man jobbar också på sjukhuset så en sån tårta skulle bli en hit där. Men för hemmakalaset kändes det inte helt rätt med bajskorvar :))

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tårta! Toatårtan var ju också rolig men jag tycker du gjorde rätt i att ge han en ferrari istället =)

  SvaraRadera
 4. Fantastisk tårta...ett mästerverk :-)!

  SvaraRadera