Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

tisdag 12 juni 2012

A cake for a 40-year-ooooooold

När Albert skulle fylla 40 slog vi (jag och Alberts fru Joanna) våra kloka hjärnor ihop och designade en superhäftig tårta som skulle påminna honom om alla de glada och lyckliga stunder i hans liv före 40 samt skoja lite med hans åldrande genom att visa att han har så mycket mer att se fram emot :))  (som  löständer, lugn och ro och tid för sig själv och sin hobby). Det var jätteroligt att fixa denna tårta för att jag har fått leka med nya grejer - ätbara bilder som jag beställt enkelt och snabbt hos Pehrnilla på strosselannat.se och ätbar silverspray - också det enkelt och mycket effektfullt.
tårtan blev en stor succé och födelsedagsbarnet blev alldeles rörd och tårögd när han fick se sin tårta. I tårtan är det vitchokladmousse och hallonmousse.10 kommentarer:

 1. Jättefin! Är det dyrt att köpa så många foton? Var det svårt att få silverfärgen jämnt fördelat?

  SvaraRadera
 2. Tack, Minna! Fotona klippte jag och förminskade i photoshop till 5 cm/5 cm ungefär och sedan klistrade dem alla i ett word-dokument så alla 9 fick plats på ett A-4 papper och då är det 99 kronor för man betalar per sockerark och det är det som kostar 99 kronor. På min ark fanns det till och med plats för ett par till små foto .)) Det var ganska enkelt att spreja men jag övade först på tårtans baksida och upptäckte snabbt att man inte ska rikta färgen till samma ställe och hålla burken stilla utan man ska röra på handen hela tiden, höger-vänster och då blir det bra. Annars blir det en blöt fläck. Men även det går att fixa, man kan spreja över den. Så det var enkelt faktiskt.

  SvaraRadera
 3. tack, Rebecca! jag är själv jättenöjd med denna tårta

  SvaraRadera
 4. Och nöjd skall du vara - den var helfestlig!

  SvaraRadera
 5. Alltså! Dina tårtor är ju helt fantastiska!! Jag tappar hakan! :)

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket, Nenne! Roligt att höra :))

  SvaraRadera
 7. Den här tårtan var en av det överlägset häftigast och fräckast jag sett.. Han måste blivit otroligt glad för sin tårta.. Jag skulle börjat gråta om jag fick en sådan här tårta. Så rörd skulle jag bli.. helt underbar.. vilket hantverk.. rikitgt imponerad..

  SvaraRadera
 8. Tack,Carola! Han blev faktiskt alldeles tårögd när han fick se sina barndoms och ungdomsbilder som han säkert redan glömt att de ens existerade. jag håller med att detta är en av de bästa tårtideérna, speciellt till lite "äldre" människor eller till jubileum - att samla ihop bästa foton och sätta de på tårtan i en filmrulle eller kanske göra hela tårtan som ett fotoalbum. Det vill jag jättegärna göra fler gånger. Och tack än gång till för snälla ord! Det värmer verkligen

  SvaraRadera