Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

söndag 25 september 2011

Mini-tårtor till kursen
Om ett par veckor är det dags för min alldeles egen och alldeles första kurs i tårtdekorering på Studieförbund Vuxenskola här i Lund. Tårtdekorering verkar vara poppis för kursen blev fullbokad direkt och många står i kö.
Jag har gjort några mini-tårtor (10 cm i diameter) i frigolit för att kunna demonstrera vad man kan göra och sedan får deltagarna använda sin egen fantasi och dekorera sina egna tårtor. Spännande!

Fler mini-tårtor är på gång. Tycker det är så kul att göra de här mini-tårtorna. För det första så kan man hålla på och dekorera hur länge som helst utan att behöva oroa sig över att tårtan blir dålig. För det andra så kan jag äntligen testa allt det jag velat testa men aldrig haft tillfälle (som exempelvis körsbärsträds-tårta). Jättekul!


11 kommentarer:

 1. Få fina.. Smart att göra minitårtor så. Var hittar man sådana små frigolit dummis?

  SvaraRadera
 2. Oerhört söta! Du kommer garanterat att göra succé på dina kurser! Hade jag bott i närheten hade jag själv gått på dem!

  SvaraRadera
 3. Tack, Carola och Caroline! De blev faktiskt jättesöta just för att de är så små och det är sååå mycket lättare att dekorera små tårtor:))
  Carola, jag har köpt en frigolitskiva på ett byggvaruhus och har skurit ut små dummies själv. Blev inte så jämna och släta i kanterna (för det behöver man en speciell kniv som kostar 1200 och det har inte jag). Försökte skära så rakt jag kunde och det som blev snett jämnade jag ut med hjälp av kristyr och sen rullade jag sugarpasten ganska tjockt för att dölja skavankerna. Blev helt ok faktiskt men önskar att man kunde köpa sådana små dummies

  SvaraRadera
 4. Vad kul det låter med kurs! Hoppas att det kommer att bli roligt.

  Väldigt söta små tårtor måste jag säga. Låter skoj att få testa på att göra tårtor som man kanske inte alltid hinner med.

  SvaraRadera
 5. Tack, Maria! Det är precis det jag menar - det blir mycket modellering och mycket barntårtor för min del. Får aldrig tillfälle att göra enklare tårtor med blommor, t ex. Så nu blir det mycket blomtårtor :))

  SvaraRadera
 6. Tack Maria och Amy!

  Maria, jag limmar faktiskt oftast med kristyr speciellt när sockerdekorationerna redan är torra

  SvaraRadera
 7. Så roligt att du skall hålla kurs! Du är otroligt duktig, har beundrat dina tårtor ett tag redan. Mera fantasifulla tårtor har jag sällan sett. Hade nog kommit på din kurs om jag bott närmare. ;-)

  SvaraRadera
 8. Tack, Tove!! Men på kursen får det nog bli lite enklare tårtor, haha. Det som jag aldrig får göra - blommor och sånt :))

  SvaraRadera
 9. ...och det kan du ju redan för du gör jättefina tårtor själv :))

  SvaraRadera