Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

lördag 12 juni 2010

Trollskogen

Denna tårta har jag gjort till min sons dagis. Dagiset heterLilltrollet och föräldrarna blev bjudna på en grillkväll där barnen klädde ut sig till små troll och sjöng "trollsånger". Tårtan blev underbart fin - finare än jag hade förväntat - och dessutom mycket god (Leilas kärleksmums, rekommenderar starkt till alla som älskar kärleksmums med vill prova en ny saftigare och lyxigare variant).
Här kommer bilder på detaljerna.

Här sitter två busar och håller på och hittar på nå't bus.


Jämställdheten har inte hunnit rota sig hos trollfamiljen och uppdelning av hushållsarbete är mycket gammaldags. Här står mamma-troll och lagar mat under mycket primitiva skogsförhållanden. Tur att minstingen sover. Inga bekymmer här inte!Pappa-troll ägnar sig åt försörjningsverksamheten tillsammans med sin äldste son och det går ganska bra för honom. Det nappar!


Flickorna gör det flickor tycker om att göra - bär och blom-plockning
Och lite hus och hem

9 kommentarer:

 1. Oj vad vackert!! Den måste ha tagit sin tid att göra, imponerad!!
  MMF innehåller till skillnad från SP och marsipan gelatin vilket gör att det inte smälter i kontakt med grädde. Vill man ta det säkra före det osäkra kan man alltid pensla insidan med olja/smör innan man lägger på MMF på grädden.

  Många kramar Karin

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det tog ungefär en vecka att göra figurerna och jag hade så kul när jag gjorde denna tårta. Det blev en riktig sagotårta och alla dagisbarn och föräldrar blev så glada när de såg den.

  SvaraRadera
 4. Hoppas dom sparade alla dom små figurerna, dom torkar ju till slut. Men kan gissa att barnen mumsade i sig dom... *ler*

  SvaraRadera
 5. :) de ville förstås det men alla föräldrar och fröknar sa att vi bara måste spara dem så nu står de små trollen så fint på en bricka så att barnen kan titta på dem när de vill. Men det fanns så mycket annat smått på tårtan - blommor och nyckelpigor - så det blev en del mumsande i alla fall

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara JÖSSES!! Vilka detaljer, heeelt otroligt!!

  SvaraRadera
 7. Tack, Hanna! Jag är själv supernöjd med denna tårta, det blev som en riktig sagoskog och alla detaljer blev so fina och söta. Jag blev helt överlycklig när jag såg den färdiga tårtan och började ta foton på den.

  SvaraRadera
 8. helt attans fantastisk tårta. ett konstverk i världsklass. hur mycket tid la du ner på den igentligen. jag e super nyfiken?

  SvaraRadera
 9. Tack! jaa, nu var det länge sedan jag gjorde tårtan, men figurerna gjorde jag på kvällarna i ungefär en vecka, en figur per kväll.
  Själva tårtan var ganska enkel - det var Leilas kärleksmums med grön smörkräm på, så det gick ganska snabbt att fixa. Sen var det ju svampen och stubben - dem dekorerade jag sista kvällen, kanske ett par-tre timmar

  SvaraRadera