Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

måndag 26 juli 2010

Roliga rundisar :)


Ungefär så heter en mycket bra rysk tecknad film om ett kompisgäng bestående av roliga runda djur- som mina barn älskar. Här ser ni två av dem - en gris och en kanin i form av två mini-tårtor.
Här vill jag visa hur man kan göra en rund mini-tårta i fall man skulle behöva en sådan. Passar bra till olika slags bollar (en fotboll, en basketboll, volleyboll osv), ett äpple, kanske, eller någon rund figur, som Mike Wazovski från Monster Inc. eller bara ett gulligt runt djur som de här två sötnosarna på bilden.

De här två mini-tårtorna (som ändå blev för stora :)) gjorde jag som en enda chokladboll eller en stor cakepop, nämligen kaksmulor+ kräm+ eventuellt någonting annat gott, som frukt - eller bärbitar, nötter, chokladlinser mm. Testa olika kombinationer med ljus eller mörk tårtbotten, smörkräm, philadelphiaost-frosting, chokladganache eller annan fyllning. Själv har jag testat choklad tårtbotten-mörk chokladganache -rom-körsbär (en fotbollstårta) och ljus tårtbotten-vit chokladganache -persikor (en kaktus-tårta). Här ser ni en barnvänlig variant med choklad tårtabotten-ljus chokladganache och chokladlinser. Gott!

Så här kan man göra. Hitta en passande rund form - jag tog Ikeas fönserdekorationer i plast. De ser ut som bollar i olika storlekar hängande på en tråd och som tur är kan man dela dem och få en halvbollsform. Perfekt för det här här projektet :)

Sen är det bara att skära eller bryta tårtbotten i lagom stora bitar, blanda i chokladganache och chokladlinser så att det blir lagom klibbig konsistens på smeten, fylla i formarna (som jag klädde med plastfolie) och sätta dem antingen i kylen eller i frysen. Sen sätter man ihop dem till en boll, spacklar bollen med smörkräm eller chokladganache så att den får en jämn och slät yta och sen är det bara att dekorera efter eget tycke och smak.
7 kommentarer:

 1. Hihi, så fiffigt!! Jättekul idé, och kul att du delar med dig av tillvägagångssättet! De blev riktigt söta båda två =)

  SvaraRadera
 2. Men du, vad fina! Hur söta som helst. Det måste jag prova någon gång. :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken kul ide'
  riktig söta båda två tårtor!!

  SvaraRadera
 4. Men vad söta! Villken toppenidé, detta måste antecknas och kommas ihåg :)

  SvaraRadera