Olga's Cakes

Här bloggar jag om min hobby - tårtdekorering

måndag 19 juli 2010

Tårtring


En sån tårtring är helt oumbärlig om man vill

1. få snygga och jämna sidor på sin tårta med vackra lager av bottnar och fyllningar
2. göra en tårta med pannacotta och mousse i fina tjocka lager.

Har man inte en sån ring så kan man använda ringen från en vanlig springform som man bakar i men den är inte lika hög som den tårtring som ni ser på bilden och dessutom är den här tårtringen ställbar så att man kan bygga tårtor av olika diametrar i den.

Hur använder man en tårtring? Ni ställer den på den bricka som ni vill använda till er tårta (jag brukar klä min ring med en remsa av bakplåtspapper), justerar ringen så att den har samma storlek som er tårtbotten, sen bygger ni er tårta direkt i ringen, t ex tårtbotten, ett lager pannacotta, ett lager mousse. Eller botten-mousse-mousse. Eller botten-fyllning-botten-fyllning-botten. Ringen håller allting ihop, fyllningarna har ingenstans att ta vägen och blir inte ihjälklämda av bottnar.Sen sätter ni hela brickan antingen i kylen eller i frysen, låter tårtan stå till sig så att fyllningarna stelnar och sen tar ni bort ringen och får en fin, hög tårta med fina lager och jämna sidor. Innan ni tar bort ringen kan det vara bra att köra runt med en kniv runt sidorna så att tårtan släpper ringen.

Jag älskar min ring!! :))) Vet inte dock var man kan köpa en sån, köpte min på Lidl för 50 kr.

9 kommentarer:

 1. Jag vet inte om du bakat med ringen någon gång. I så fall läste jag ett tips någonstans att ställa in formen på plåten medans ugnen blir varm och sen hälla i smeten, då stelar smeten precis vid gliporna på en gång och läcker inte.

  Jag har ingen ring själv, men jag använder den form jag bakat i för att "bygga" tårtan, men en sån där ring hade varit perfekt för formen är alltid större än själva kakan.

  SvaraRadera
 2. jag bakar också i en vanlig bakform, låter lite krångligt med att baka i en sån tårtring, smeten kommer säkert att rinna ut i alla fall :))
  en vanlig bakform passar också utmärkt till att bygga tårtan men den är inte lika hög som en tårtring (min är 10 cm hög).

  SvaraRadera
 3. en sån kanske man skulle köpa =)

  SvaraRadera
 4. Ja en sådan ring vore perfekt att ha, får ha koll på Lidl om de dyker upp sådana igen någon gång

  SvaraRadera
 5. Åh Jag vill oxå ha en sådan! =)

  SvaraRadera
 6. :)) ser att ni tycker om min ring, hihi. Kolla på Lidl., de brukar faktiskt ha bra grejer till bakning lite då och då

  SvaraRadera
 7. De finns att köpa på nätet, till exempel här: http://www.lyckasmedmat.se/product_info.php?products_id=1211

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset! Men vilken prisskillnad, alltså

  SvaraRadera